Voor wie?

Budgetbeheer

Door de drukte in de maatschappij, de hoge kosten en de vele veranderingen zijn er mensen die financieel in de problemen komen. Ook zijn er mensen die helaas het regelen en organiseren van hun administratie een te grote last vinden waardoor niet alles gebeurt wat nodig is. Ik bied ondersteuning in het opzetten van je administratie en het structureren van alle regelzaken en financiële zaken. Die schoenendoos met papieren is welkom bij mij! Samen kijken we wat je nodig hebt. Mocht je meer hulp nodig hebben, dan kan ik je eventueel doorverwijzen. Door mijn jarenlange ervaring in de financiën heb ik een groot inzicht en kan ik dingen aanpakken die zijn blijven liggen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Opruimcoach

Sommige mensen, vaak volwassenen, hebben de behoefte om veel spullen in het huis te verzamelen. Vaak gaat dit gepaard met andere psychische problematieken. Mensen die deze drang hebben, kunnen verschillende achtergronden hebben. Soms gaat de verzamelzucht ook gepaard met een andere verslaving, zoals alcohol of druggebruik. Dat onderdrukt de werkelijkheid waardoor ze het soms niet in de gaten hebben. Familieleden proberen vaak te helpen, maar lopen vast, omdat ze te dichtbij staan. Daarom kan het fijn zijn om iemand in te schakelen die hier meer zicht op heeft. Die een traject kan aanbieden met een overzichtelijk plan. Iemand die van aanpakken houdt en begrijpt hoe belangrijk het is om het tempo van de persoon aan te houden, maar wel de grens op blijft zoeken om relatief snel resultaten te kunnen boeken.

Jongeren werker

Ik heb veel in de jongerenhulpverlening gewerkt; zelf was ik ook geen lieverdje vroeger en ik kan me hierdoor goed plaatsen in het verhaal van de jeugdige. Ik begrijp waar ze tegenaan kunnen lopen en welke zaken op die leeftijd belangrijk voor hen zijn. Ik speel in op de behoefte van de jeugd en probeer hen op een pedagogische manier te coachen. Ouders kunnen vaak vastlopen in het gedrag van hun kinderen of kinderen kunnen zich afstoten van hun ouders. Afstand en nabijheid is iets waar jeugdigen vaak mee stoeien. De ouders staan dan te dichtbij om hen te kunnen sturen. Daarom kan het fijn zijn om iemand van buitenaf te hebben die dit in goede banen kan leiden. Iemand die dicht bij de jeugd staat, laagdrempelig is en meegaand is in hun eigen verhaal.

Verslavingszorg

Veel mensen die last hebben van psychosociale problemen hebben een verslaving. Je kunt het ook andersom zeggen, mensen met een verslaving hebben vaak ook last van psychosociale problemen. Het is het kip en het ei verhaal. Wat de oorzaak van het een of het ander is, kun je moeilijk zeggen. Mijns inziens kun je ze het beste beiden tegelijk aanpakken. Voor zware verslavingen ben ik genoodzaakt om verdere hulp in te schakelen, maar in de meeste gevallen kan ik mensen goed begeleiden in het zoeken naar een alternatief voor de verslaving. Veel mensen met een verslaving hebben moeite om te zoeken naar een alternatief of om patronen te doorbreken. Ik kan hierbij helpen door samen op zoek te gaan naar alternatieven en andere bezigheden.

Depressie, Overspannen of Burnout

Voel je je opgejaagd, gespannen en lukt het allemaal niet meer? Of wil je het allemaal juist niet meer en zie je de zin van het leven niet meer goed. Je komt de bank niet meer af of krijgt je werk allemaal niet meer klaar. Allemaal kenmerken van mensen die er even niet meer goed tegenaan kunnen. Vaak zijn het vage klachten en heb je het zelf pas later of zelf te laat in de gaten dat er van alles met je aan de hand is. De omgeving merkt wel verschil in je gedrag, maar ja iedereen zit het wel eens tegen. Als je tegen dit soort dingen aan loopt kan het zijn dat je last heb van een depressie, overspannen bent of zelfs een burnout hebt. Bij twijfel ga altijd eerst naar de huisarts, hij heeft verstand van deze zaken en kan je op tijd doorverwijzen naar de juiste hulp. En wacht hier zeker niet te lang mee. Weet je al wat je hebt en kun je ondersteuning gebruiken, wacht dan ook niet te lang en neem contact met me op.

Wil je samen een plan opstellen om je doelen te bereiken?